napoleonline

Nieuws

Zaterdag 17 december 2016 heropening

TOAST2016v1

Aanstaande zaterdag 17 december is de heropening van onze winkel. U bent van harte welkom vanaf 10 uur om met ons te toasten. Iedereen die komt maakt kans op diverse prijzen!

Windows 10 Upgrade

Microsoft is begonnen met het aanbevelen van de upgrade naar Windows 10 voor de huidige gebruikers van Windows 7 en 8. Voorheen was het een optionele upgrade maar nu wordt dat een aanbevolen upgrade.

Wanneer u de upgrade niet wenst uit te voeren dient u dus alert te zijn bij de installatie van nieuwe Windows updates. In geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met ons voor verder advies. Ook kunnen wij de upgrade voor u uitvoeren.

Eerste grote Windows 10 update wordt uitgerold

Microsoft heeft vandaag, 13 november 2015, de eerste grote update voor Windows 10 uitgebracht die allerlei nieuwe features bevat en de prestaties van het besturingssysteem verbetert.

Dit betekent voor u als gebruiker dat er de komende dagen onderstaande afbeeldingen op uw scherm zullen verschijnen.
Geen paniek, dit is te vergelijken met een Servicepack of upgrade van Windows waarin o.a. de nieuwste driver en applicatie updates worden aangeboden.

Het binnenhalen en installeren van deze update zal aardig wat tijd met zich meebrengen. Zorg er dus voor dat de apparatuur op het stroomnetwerk is aangesloten en de computer tijdelijk niet gebuikt kan worden.

Bij dagelijks gebruik, zoals het opstarten, is deze nieuwe Windows versie 30% sneller dan Windows 7 op dezelfde computer, zo claimt Microsoft.

Windows 10 Informatie, Deel 3

Beste Klant
Welkom bij de derde nieuwsbrief over Windows 10. U heeft iets langer op dit bericht moeten wachten dan beloofd, doordat we eerst nog een training over Windows 10 hebben gevolgd. Onze excuses daarvoor. Hierdoor kunnen we u echter nog beter helpen!

Ervaringen
Inmiddels kunnen we stellen dat de meeste kinderziektes uit Windows 10 zijn verdwenen. Wereldwijd zijn nu ruim 110 miljoen computers voorzien van Windows 10. Onze ervaring is dat de upgrade bij ruim 90% van de computers goed gaat. Wel constateren we dat er nog af en toe iets mis gaat. Als het mis gaat, blijkt het vaak erg lastig om die problemen op te lossen zonder gedegen technische kennis.

Zoals u mogelijk online heeft gelezen, is het wel verstandig om tijdens en na de installatie van Windows 10 een aantal instellingen aan te passen om uw privacy te waarborgen.

Upgrade advies
Computers (desktops en laptops) die geüpgrade zijn naar Windows 10, werken uitstekend. De ervaring van de meeste mensen is afhankelijk van wat er vóór de upgrade op de computers stond. Hier beneden vindt u een kort overzicht van de verschillende beginsituaties:

  • Vista: Indien uw computer momenteel Vista heeft, is de overgang naar Windows 10 vrijwel nooit zinvol. Uw computer is waarschijnlijk ouder dan 6 jaar en de upgrade is vanuit Vista niet gratis. Upgraden van een computer met Windows Vista raden wij dus af.
  • Windows 7: De bediening van Windows 10 lijkt erg veel op die van Windows 7. Heeft u zin in iets nieuws? Dan is nu een goed moment om over te stappen.
  • Windows 8 of 8.1: Wanneer u graag weer een Windows zou willen die lijkt op Windows 7, dan is het raadzaam de upgrade uit te voeren. De bediening van Windows 10 lijkt hier namelijk veel op. Vindt u de bediening van Windows 8 fijner? Dan kunt u beter niet overstappen.
    Gratis licentie
    Tot juli 2016 biedt Microsoft u de kans om gratis te upgraden naar Windows 10, mits u een legale versie van Windows 7, 8 of 8.1 heeft. Besluit u na deze datum alsnog te willen upgraden, dan kost u dit ongeveer €100 voor de licentie.

Windows 7 support
De ondersteuning van Windows 7 eindigt op 14 januari 2020. Dit betekend dat u een computer met Windows 7 na die dag niet meer veilig kunt gebruiken (net zoals afgelopen jaar is gebeurd met Windows XP) doordat veiligheidslekken niet meer worden gedicht. Wanneer u dus verwacht dat uw computer ook na 14 januari 2020 nog gebruikt zal worden, dan is het raadzaam om over te stappen op Windows 10 en de kosten voor de licentie (ongeveer €100) te vermijden.

Snelheid
Wanneer u nu een computer heeft die als langzaam wordt ervaren, dan kunt u ervoor kiezen deze opnieuw te installeren met Windows 10. Het is verstandig om dan ook de harde schijf te vervangen voor een SSD. Een SSD is een harde schijf zonder bewegende onderdelen. Hierdoor wordt de computer meestal 2 tot 3 keer zo snel.

Zelf upgraden of Napoleon Computerstudio vragen?
Ervaren computer gebruikers zijn zeker in staat om de upgrade naar Windows 10 zelf uit te voeren. Onder een ervaren gebruiker verstaan wij mensen die weten hoe ze een computer moeten installeren.
Bent u wat minder ervaren met het installeren van computers? Dan adviseren wij u te informeren naar een advies op maat.
In alle gevallen adviseren wij u een backup te maken van uw bestanden, foto’s, etc voordat u de upgrade start!

Advies op maat

  • Windows 10 laten installeren
  • Een computer laten opschonen
  • Profiteren van een nieuwe, snellere harde schijf?

Dan is het daar nu het moment daarvoor. Neem gerust, vrijblijvend, contact met ons op voor advies op maat of een offerte.

Klik hier voor het interesse formulier.

Voor vragen over Windows 10, of andere zaken, kunt u altijd contact opnemen.

  

Contact

Grotestraat 30
5991 AW Baarlo
077 477 39 88
info@napoleonline.nl

Openingstijden

Ma:

gesloten

Di:

op afspraak

Woe:

19:00 - 22:00

Do:

op afspraak

Vr:

op afspraak

Za:

10:00 - 16:00

Zo:

gesloten


Klik hier om een afspraak te maken.